Lepolan tila logo

Kotieläinpiha

Lepolan Tilan eläimet

Lepolan kotieläinpihassa pääset lähelle eläimiä ja näin tutustumaan niiden elämään tarkemmin. Tilan eläimet ovat kilttejä ja ihmisiin tottuneita ja eläimiä pääsee myös ruokkimaan ja hoitamaan. Tilalla asustelevat alla esiteltyjen eläimien lisäksi koirat Lyyli, Luna ja Vimma sekä kissat Rontti ja Riina.

Tulossa on myös muita pieneläimiä! Keväästä syksyyn kotieläinpihassa kulkee viihtyisä reitti maalaismaisemassa, joka kiertää koko tilan alueella. Muina kausina pääsee eläimiin tutustumaan sisätiloissa ja eläinsuojassa. 

Tilan alueella uusi grillikota joka on asiakkaiden vapaassa käytössä. Voit ottaa omat eväät mukaan ja makkaraa on myytävänä myön tilan kesäkahviossa.

Marsut, marsut asustelevat kahdessa eri aitauksessa. Pojat ja tytöt on erotettu toisistaan.

Poni "Milka"

Meidän uusi poni "Milka" Oikea sydänten sulattaja sinisillä silmillään!

Kesyrotta

Degu, Meidän degu tytöt ovat varsin uteliaita ja tulevat tutkimaan ketä hallilla kulkee.

Gerbiili, tyttö ja poika gerbiilit asustelevat erillään omissa aitauksissa.

Gekko, Terraariossa elelee 4 gekkoa. Yritä löytää :D

Karolina Anolislisko

Possut

Söpöt röhkijät Pinkku ja Sylvi muuttivat vähän aikaa sitten Lepolaan. Uteliaampi Pinkku tulee tervehtimään vierailijoita herkkupalojen toivossa. Ujompi Sylvi seuraa taustalla.

Puput

Yhteiseloa Lepolassa harjoittelee kolme tyttöpupua. Leena, Lyyti ja Tofu pitävät pienistä herkkupaloista ja kesäaikana herkuttelevat tuoreella ruoholla omassa suuressa aitauksessa.

Kalkkunat

Jopa 10 kilon painoiseksi kasvava uroskalkkuna pitää hyvää huolta kolmesta neitokaisestaan. Kalkkuna kuuluu myös kanalintuihin. Kaikkien mielestä se ei ole lintumaailman kaunein kukkanen, mutta ääntely pelastaa sen, minkä ulkonäöllään häviää.

Kanat

Tilalta myytävät munat ovat maatiaiskanojen tuotoksia. Kanat saavat kulkea kesät vapaana, missä tahtovat, kukkojen vartioidessa kanojen ruokailua ja kuopsuttelua. Talveksi kanat muuttavat kanalan lämpöön.

Kääpiöparta-Agama

Pertsa on lajinsa hurmaava edustaja ja hallitsee terraariotaan isännän ottein. Pertsa pitää lämpölampun alla lekottelusta ja välipalaksi uppoaa sirkat tai jauhomadot. Tämä persoonallinen lisko on rauhallinen ja varsin helppo lemmikki.

Poni

Talvella tilalle muutti ihana "Mimmi". Mimmi on vuoden ikäinen Shettis tamma. Kovasti opetellaan olemaan niinkuin ponin kuuluukin käyttäytyä.

Ankat

Kesät lammessa ja talvet sisätiloissa asustelevat hauskat ankat. Alle vuoden ikäiset räpyläjalat pitävät huolen siitä, että tulijoita tervehditään varsin äänekkäästi. Voit ruokkia meitä leivänmuruilla.

Vuohet

Lampaiden kanssa yhteiseloa viettävät ihanat ja kiltit vuohet Maire ja Ruusu. Tämä kaksikko on mestareita murtautumaan aitauksista ulos. Älä siis säikähdä, jos takin vetoketjua nykii yllättäen hellyttävä vuohi. Rapsuttelu onnistuu leuan alta.

Lampaat

Tilan viisi lammasta Pehmis, Pikkumusta, Pinkki, Peura ja Pupu ovat saapuneet tilalle läheiseltä lammastilalta. Jo karitsasta asti lampaat ovat tottuneet ihmisiin ja käsittelyyn, joten ne suorastaan nauttivat rapsuttelusta ja pienestä juttutuokiosta.